Verdens Beste Foccacia Brød!! *nam*

Hva skal du gjøre ikveld da?

Jeg skal lage verdens beste Foccacia brød og kremet soppsuppe med bacon til kvelds. *Slurp* Jeg elsker dette brødet, er så utrolig godt. Jeg pleier ha soltørkede tomater i deigen, nam nam nam!

Det er enkelt å lage og det beste brødet jeg vet om!!

Gleder meg til å flate ut i sofaen med Sopranos og god mat. Er travle dager for tiden, men bare jeg får nok søvn så går det bra ;)

Ser veldig masse frem til å dra 14 dager på ferie til Gran Canaria, Puerto Rico nå i mars. Åååå det skal bli så herlig!! :D

Og etter det er det bare et par uker til påskeferien hvor vi skal på hyttetur og kose oss i snøen. Hur skjønt som helst!!

Før jeg legger meg ikveld skal jeg skjemme meg selv vekk med litt SPA igjen, elsker den honey butter scrub'en til Glo Minerals!! LUKSUS produkter !! :D

Sponsoren min MakeStyle har 15 % på alle Glo Minerals produkter i hele februar.
 

    

Nå har Sondre besøk av en venn, de spiser arme riddere og drikker kakao nå. Etterpå er det rocke konsert *stakkers hodet mitt* ;P Tror loppekassen roper på ham snart hehe ;P

See you later alligator!

Og ja, oppskriften på Foccacia brødet til de som liker sånt :



FOCACCIA BRØD
30 g gjær
3 dl lunket vann
1 ts sukker
1 ts salt
ca 6,5 dl hvetemel
På deigen
1,5 dl olivenolje
5 ts grovt havsalt
kvister av frisk rosmarin

Rør gjæren ut i litt av vannet. Ha den i foodprocessor sammen med resten av vannet + sukker og salt.
Ha i melet litt etter litt. Deigen blir ganske løs.
Sett til heving 30 min. Kjevle ut deigen til størrelse med liten (halv) langpanne. Lag fingerhull i deigen.
Heves 30 min til. Hell over olivenolje og strø på resten.
Stekes ved 250 grader i 20-30 min. Brødet skal være ganske lyst.

Tips:
Dersom man dobler deigen til hel langpanne, holder det med 1 pk (50g) gjær
Det er ikke nødvendig å kjevle - man kan også bare trykke deigen ut med hendene
Mulig man må lage nye fingerhull i deigen etter andre heving. Det er her i hullene oljen skal legge seg
Rosmarinkvistene kan byttes ut med oliven, soltørkede tomater, modne knuste cherrytomater, syltet paprika
eller hva man syns er godt på.
Pass på at brødet ikke blir for mørkt. Dersom det står for lenge fordamper all oljen og brødet blir for hardt oppå.

Bon Appetite!

*** Solstråler til alle fra en trøtt frøken dings ***

15 kommentarer

Vanessa

11.02.2009 kl.19:46

åh, det fikk jeg lyst på nå! Det er super godt!! :D jeg pleide alltid å spise det, med litt smør og salt på, når jeg var på jobb før. Jobbet for en restaurant, og der lagde de det. Yummi!

Sophie

11.02.2009 kl.19:59

Foccacia brød = NAM Det skal jeg jammen meg lage til helga :)

Madelen

11.02.2009 kl.20:02

Takk nydelige:-) kos deg i kveld:-)

Gine-Lisbet

11.02.2009 kl.20:05

Hei søte Linn:)Foccacia brød er knall godt. Kjenner jeg får vann i munnen bare av å tenke på det:P Og du er jammen santen meg frøken Lucky ja:P Gran Canaria snart!!!! Jeg hadde lett reist en uke eller to til varmene strøk jeg også om mulighetene hadde bydd seg! :Psv:Takker for det:) Men kjenner meg igjen i hva du mener. Jeg blir rett og slett bare utrolig fort lei av ting. Og føler at no har jeg hadde denne headeren veeeeldig lenge:P Og vil kanskje ha en litt mer "påkledd" header også no:p hehe...Det er døds kjedelig å være syk ja... Grusomt å sitte inne å glo ut vinduet! Så jeg krysser fingrene for at jeg er frisk i løpet av uken :pHar glodd på det meste som er på tv, så tyr vel snart til filmer no:)Tusen takk for koselige ord. Klem til deg søta:)

maria kvittem

11.02.2009 kl.20:11

http://mariahk.blogg.no/1233405020_sprsmlsrunde.html#comment :) ?

kine

11.02.2009 kl.20:26

mmm, nå ble jeg sulten:)Og misunnelig på den turen til Gran Canaria.. hehe:)

CHOCOLATE SUSHI

11.02.2009 kl.20:59

ja kan høre den over and over again :D Hvordan går det med PIMP riden?

Lenestyle

11.02.2009 kl.21:05

mmm... så godt med foccatia :)svar: Vet du hva... 1. og 2. fødsel var som dag og natt. Jeg gikk hele 2. svangerskap og gruet meg til å føde, men fødsel nr 2 var en dans på roser... ja, jeg mener det. Og det uten smertelindring. Det gikk mye fortere (selv om første også gikk fort) og sååå mye lettere. Jeg var blitt flinkere selv også siden jeg visste mer denne gangen enn forrige :-) Slappet av når jeg skulle slappe av og jobbet meg gjennom riene med pusting o.l. i stedet for å gå inn i sjokk-tilstand slik som sist he he he..

Trine

11.02.2009 kl.21:45

foccatia brød er det beste jeg vet.Tanten min som er frisør men som har bakemani,lager verdens beste og begynner du på det, kan du ikke stoppe før du har spist 3455 brett :P hih.Nå fikk jeg veldig lyst til å bakE!!

Henrik Torjussen

11.02.2009 kl.21:53

Det brødet er utrolig godt:)

Duppedingsen

11.02.2009 kl.22:03

Nam nam:-)

Marlen

11.02.2009 kl.22:07

For en fin og underholdende blogg du har :) Ha en fin kveld!

©Robban

11.02.2009 kl.23:42

Yummy!!! :)Sv: tusen takk Linn, du er alltid så koselig og hyggelig! ;)Ja hun er vakker utenpå, men enda vakrere i sjelen! ;) det sier ikke rent lite skal jeg si deg! :) Hun gjør meg enormt stolt! Varm natta klem :)

Henriette

12.02.2009 kl.14:44

Det brødet såg SÅ godt ut! :D Trur du eg kan bruke ei stor ildfast form? Nåken har ståkke av med langpanna her! *snurt* :P

Everydaylove

13.02.2009 kl.18:00

Uff nå er det jammen lenge siden jeg har fått lest bloggen din *skammer meg noe voldsomt*1. Så utrolig digg med Syden-tur...Kjenner et stikk av misunnelse som raskt går over i glede for din del for jammen fortjener du ikke en slik tur etter den strie vintern for din del

Skriv en ny kommentar

Hei, du er nå kommet til bloggen
til Linn Elisabeth

Jeg er en energisk jente med mange jern i ilden og er lidenskapelig opptatt av både trening, musikk/dans/drama, å instruere gruppetreningstimer, mote og interiør.

Jeg har gjort mye forskjellig kjekt opp gjennom årene som fashion modell, vært finalist i Miss Brun og Blid i 2010, vant og ble B-YOUNG's jubileums
-modell 2011. I sommer så du meg på TV Vest's "Badepatruljen".

Jeg har jobbet som gruppetrenings instruktør siden 2005 og instruert i Les Mills Konseptene: Body Combat, Body Jam & Body Step. Nå starter jeg med POWERSTRIP - ett helt nytt konsept innen dans som bl.a. dagbladets utsendte gav terningkast 5. Spennende!!

Har også jobbet som Musical Instruktør Bente & Oli's : Norges Showskole, for barn og ungdom.

Ellers er jeg mor til en sønn på snart 11 år & nyter masse tid med både ham og den fantastiske storfamilien min og venner.

Håper du finner noe du kan ha glede av! Kontakt meg ved å sende mail til Linnewp@hotmail.com

Kategorier

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv




Online Users Norske blogger
Design og koding av
Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits