En søt historie om en fransk mastiff & en katt + Har du erfaring med kastrering av hannkatt?

Det var en gang en liten skjønn pusebebiss som vi etter flere besøk hos daværende eier ENDELIG fikk lov å ta med oss hjem...

Vi gav ham navnet Tigris, og han smeltet hjertene våre fra første gang vi så ham ♥

naaaew

Han var en liten sjarmør som fra det sekundet han kom hjem til oss knyttet seg til både store og små, det vil også si til Bordeaux doggen Hugo.

2 gode venner3
Hei kompis! Jeg har også lyst å ligge oppi her i kurven din, det er jo myyye kjekkere enn å ligge alene i min ♥

hallo ja
Her var det jo KJEEEEMPEKJEKT jo!!! ♥

Tigris syntes det var fryktelig spennende å dilte etter Hugo overalt (og det synes han fortsatt). Han burmalte og la seg inntil Hugo som om det var den mest naturlige ting i verden! Hoppet etter halen hans, bet og herjet med "mulen" til Hugo og var rett og slett helfrelst i ham. Hugo lot ham klatre rundt, bite ham i ører og alt som var og virket rett og slett helt super tilfreds med det nye familiemedlemmet. 


T.o.m. matskålen og vannskålen til Hugo ville han borti, og alle som eier hunder vet at DA kan det smelle! I et hierki er det alltid alfahunden som spiser først, evt.andre hunder eller dyr i flokken kommer etterpå. Men neida, Hugo bare logret og lot den lille artige pelsballen styre på. Tenk på det!!! En SVÆR mastiff og en liten pelsball - unbelievable!!!

togodevenner


En ting er at den lille pusen godtok hunden, men en helt annen sak var det for oss om Hugo ville godta Tigris... Av erfaring vet vi at dersom man skal ha både hund og katt, bør man ha hunden først og så introdusere kattungen. Men det er IKKE sikkert at det går bra, det vil alltid være en risiko og man bør vurdere hunden man evt. vil prøve å sette sammen med en katt. Heldigvis aksepterte Hugo Tigris med en gang! Og jeg har hørt mange andre historier om andre som har hund som skaffer seg kattunge hvor det fungerer utmerket! :)

Det vil allikevel ikke være slik at de da automatisk aksepterer andre katter og hunder. Tvert imot! Hugo bjeffer på fremmede katter som kommer inn i hagen vår, og Tigris skyr andre hunder som pesten - men de er glade i og trygge på hverandre! Noe som jo såklart er det viktigste! :)

2 gode venner
Det at en katt vokser opp med en stor hannhund gjør jo sitt med ego'et ;) Tigris tror selv at han er en stor tøff tigerhund thihi ;)

Et par ting har vi også lært oss, både tobeinte og firebeinte. Som feks:

Vasken er IKKE en plass man legger seg, her er det vel strengt tatt ikke nødvendig å fortelle om avvenningsmetoden som ble brukt for å unngå gjentagelse, vann er stikkordet ;P

vasken
HVOR kom alt det vannet fra????!! Fysj og fy, her vil jeg ALDRI legge meg igjen!!!!

Eller:

Med mindre du vil se ut som en levende hårball: ALDRI legg igjen klær eller lignende på badegulvet!!!

rampene

Heeeei Hugo! Sjekk så fett da. De har lagt deilige myke klær vi kan legge oss oppå klar til oss på badegulvet! Sweet!!!!

Nekter jeg ham å ligge oppi sengen med oss finner han raskt en annen varm og deilig seng med en svææært villig gutt som ikke har noe imot levende kosebamser:

hjertene mine
Jeg VET du sa jeg skulle ligge i kurven min, men jeg fant en MYE bedre plass - så klapp igjen snavla frøken! ;)

Sondre har et veldig nært og godt forhold til både Tigris og Hugo, og er flink med dyr men også veeeeldig lett å manipulere for en lat liten pelsball med divanykker ;D

hjertene mine1
Vil du ha teppet på gulvet foran peisen ja, ok. Ligger du godt nå da? Er du litt tørst sier du? Ja, jeg skal finne litt vann til deg jeg pusi, bare et lite øyeblikk så kommer det!

tigris1
Nå har jeg det ganske greit, det eneste jeg mangler nå er litt Bethoven musikk i bakgrunnen takk!

tigris
Aaaaaah, nå snakker vi!!! Zzzzzzzzzz...... 

puseklumpen
Her pleier Sondre & vennene ham etter at han sloss med en annen hannkatt. Vil tro kosesauen gjorde spesielt god nytte for seg i rehabeliteringsfasen!

280920084941227353396280920084961227353461
En trilletur i vogn er aldri feil dersom man er for mett til å gå selv ;) Litt leking på turen er også helt ok ;)

puseskatten
Teknisk sett sover jeg ikke I sengen, jeg ligger oppå dynen!! ;)

zzzz
Men i alle dager! Dette er jo en sovesofa, IKKE en seng! Kvinnfolk altså!!!!

min beste venn
Verdens beste venn når man trenger en STOR kos!!!! ♥

MEN! Nå er Tigris blitt en kjønnsmoden hannkatt!  Så selv om han fortsatt er veldig glad i å spise & sove - så får han mer og mer typisk hannkatt adferd. D.v.s. at han kan dra ut på jakt eller spennende oppdagelsesferder såpass lenge at jeg (skal innrømme det, jeg er en skikkelig hønemor) blir bekymret for at noe kan ha skjedd med ham... 

Jeg ender opp med å plage liiivet av naboene ved å stå å rooooope på ham når jeg synes han har vært for lenge vekke (Sorry Fru Hansen, den dagen du tar vekk den grufulle kunst statuen fra oppkjørselen din skal jeg slutte å jamre etter Tigris!! ;)

I tillegg sloss han med andre hannkatter (typisk menn *himler*) og virker litt mer "urolig" og "på farten" enn han har pleid å være. Det er vel heller ingen tvil om at det finnes alt for mange kattunger som må avlives pga at folk ikke får hjem til dem osv. Så sånn sett er det jo bare å ta ansvar ifht å holde kattebestanden nede (misforstå meg rett!) dersom jeg kastrerer ham. Eller???

040920084671227352722040920084681227352896

Jeg har hørt fra mange at man BØR kastrere hannkatter når de er blitt kjønnsmodne, men lurer på om noen av dere har erfaring med dette?

Ting jeg lurer på er feks. Vil det endre personligheten hans? Vil han bli "ertet" eller "hunslet" med av andre hannkatter dersom de ikke kjenner testosteron lukt av ham? Vil de da tro at han er en hunnkatt og *grøss* "prøve seg" på ham??

Hadde satt STOR pris på om dere som har erfaring på dette området hadde gitt meg svar! Jeg elsker ham og vil såklart at han skal ha det best mulig! 

Sondre overhørte meg i tlf når jeg fortalte at jeg vurderte å kastrere ham (for ordens skyld: Tigris), og da utbrøt han: "MAMMA!!! HAR DU TENKT Å SKJÆRE VEKK JULENØTTENE TIL TIGRIS????!!!!" *Skrattler* DA føler man seg som verdens beste mamma da ;)))

Ønsker dere ellers en riktig fin torsdagskveld og håper dere har det bra!!

♥ Linn

dsc00481
Tigris er daimonen min for alle dere som har sett "Det gyldne kompass" hihihi ;)))

P.S. Dersom du vil lese mer om Tigris eller Hugo kan du gå til kategorien "Kjæledyr" eller "Dramatikk i hverdagen ;P"

Jeg lagde nettopp dette innlegget om Tigris: http://linnelisabeth.blogg.no/1257713327_pusekattenn_min_tigri.html

♥ Jeg ELSKER dyr!!! ♥

28 kommentarer

Jeg har ikke akkurat erfaring med dette, men har jobbet litt hos dyrleger og sett på under kastreringer. De fleste katter blir litt roligere etter å bli kastrert, og jeg tror egentlig det er lite sannsynlighet for at han kommer til å bli "mobbet" av andre hannkatter. Tror nok heller ikke de kommer til å tro at han er hunnkatt, haha! Tror ikke du skal være så nervøs for det, nei ;-)

Ashlee

12.11.2009 kl.19:10

Hei. Jeg har 23års erfaring med katt og jobber fortiden som dyrepleierstudent på en dyreklinikk..

Du kan kastrere katter fra 4-6 mnders alder. Jeg vil anbefale 6 mnders alder.

Han vil endres ja.. Men jeg vil si at på mine to hankatter som begge er kastrert har det bare vært positivt. De blir mye mer hjemmekjære og kosete! MEN...

Han vil ha MYE LETTERE for å legge på seg så du BØR ha et diett for(spesialfor for kastrerte katter)

- Hills Neuteret Young adult 1-6år (hvis han er under 7+år) eller Royal Canin: Neutered Young Male.

Dette er fordi at kastrerte hankatter blir mer hjemmekjære og liker ikke å bevege seg så langt eller mye og får økt matlyst. Økt matlyst+ Lite mosjon sier seg selv.

Mine hankatter har blitt "banket" av en hankatt i mamma og pappas bo området dette trur jeg er fordi at mamma og pappa har en usterilisert hukatt som den nabokatten vil ha for seg selv. Derfor ser den på MINE katter som trussel(fordi den ikke merker at mine katter er kastrert). Bortsett fra det så har jeg ikke hatt noe negative opplevelser til andre katter og kattene mine. Kattene mine går gen.overens med alle som ikke misliker de.

Mamma trudde først at nabokatten "voldtok" min Marmelade-pus i sommer...fordi Marmelade bæsjet på seg og var vledig sår og øm i bakparten etter han hadde fått bank. Det samme hadde min a ndre hankatt,Tarzan.

Dette spørte jeg veterinæren på jobben min om og hun sa:

"En hannkatt voldtar ikke en kastrert hannkatt men han kan sloss med den fordi han ser den som konkuranse. "

Ikke minst,du slipper at den markererer overalt når den er kastrert og du hindrer også at den går å parrer seg med usteriliserte hukatter og produserer flere katter som ikke får noe hjem.

skalblifrisk

12.11.2009 kl.19:13

For en herlig pus!! Jeg har aldri vært noe kattemenneske, men Tigris smelter hjertet mitt :)

Har ingen erfaring med kastrering, men de fleste bir roligere av det. Du kan jo evt prøve kjemisk kastrering først?? Ikke like drastisk ;)

Ashlee

12.11.2009 kl.19:16

P.S Og du hindrer jo selvf at den ender opp å gå langt å være borte i uker og mnder..!Det er isåfall svært sjeldent når den er kastrert..

Min marmelade ble 6 mnder og like etter ble borte en uke på oppdagelsesreise. Da han kom hjem var det første jeg gjorde var å kastrere han..etter det har han maks vært borte 1-2dager..:)

Så håper du kastrerer han.. Det er heller ikke så dyrt på hankatt. Hvis du først kastrerer så vil jeg anbefale ID-merking(chip) fordi katten må bedøves for å få det senere uansett så det beste er(hvis du vurderer å chip merke katten din og ikke har gjort det alt) å gjøre det samtidig..:-)

Mitt New York

12.11.2009 kl.19:18

NICE!

sjekk ut: www.mittnewyork.blogg.no

Yong

12.11.2009 kl.20:09

Begge mine hankatter ble kastrert og begge to ble roligere, og var ikke borte like mange dager i slengen - de ble begge mer hjemmekjære :-) Men det beste av alt var at det ikke luktet like ille av tisset deres! Og ingen av dem mistet noe særlig jaktinstinkt :-)))

Maiken

12.11.2009 kl.21:00

naw, takk søte deg! :)

hælledussan for et innlegg da! så søtt! :) den katten der er jo bare helt utrolig skjønn da! skjønner godt du blir litt redd når han er borte lenge. Jeg har aldri hatt katt, så vet ingenting om kastrering og om det lønner seg osv. Men ser det er noen over her som har litt mer peiling! :)

agnetemh ©

12.11.2009 kl.21:07

så søte dyr :)

Linn Elisabeth

12.11.2009 kl.21:17

TUSEN takk for svar folkens!!

Det med tissing og markering har ikke vært noe problem, han er stueren og går ut for å tisse i skog og mark rett oppforbi hvor vi bor - men at han stikker på oppdagelsesturer, slåss og slike ting er jo absolutt ikke kjekt.

Setter stor pris på alle kommentarene!! =)

Ha en fin kveld alle sammen!!

Linn Elisabeth

12.11.2009 kl.21:21

agnetemh ©: Ja, de er kjempeherlige <3

Linn Elisabeth

12.11.2009 kl.21:23

Yong: Tusen takk for svar Yong! Han tisser kun ute, så det har ikke vært noe problem - men det hadde jo vært supert om han ble roligere og ikke tok oppdagelsesferder slik at jeg bekymrer vettet av meg hehe ;)

Ha en fin kveld!

Klem :)

Anne Maren

12.11.2009 kl.21:23

For en søt katt:)

Linn Elisabeth

12.11.2009 kl.21:25

Ashlee aka. Ladykershaw: Tusen takk for langt og utfyllende svar!! Setter kjempepris på å høre alt du forteller.

Han er akkuratt over året, så han kan kastreres nå. Men burde jeg passe på ham i noen dager etterpå? Tenker på ifht jobb og slikt om det er best å gjøre på en fredag slik at jeg får følge med ham ila helgen?

Takk nok en gang!!

Klem fra katte elsker!! :)

malincecilia

12.11.2009 kl.21:36

så koslig et innlegg!:D Jeg har en pus på 6 mnd, skal vel kastrere han om en stund

Karina

12.11.2009 kl.22:04

Kjempekoselig innlegg <3 Har alltid ønska meg hund, men vente nok te eg e ferdig me studiene og flytte himover igjen :) Og eg har aldri vært noe kattamenneske, men an Tigris virke jo bare heilt skjønn! Også det vennskapet de har da, heilt utrolig at noe så lite og så stort kan gå så bra sammen :)

Ashlee

12.11.2009 kl.22:08

:) Så fint å være te hjelp. Han vil jo være trøtt resten av dagen etter narkosen. Jeg er en overbeskyttende mor så jeg har alltid passet godt på pusene mine når jeg har tatt de med hjem fra kastrering. Iht at de fortsatt er litt i bakrus men de trur selv at de kan bestige fjell og da kan ende opp med å skade seg når de prøver..

Han skal helst ikke ha så mye mat resten av dagen. Han er for sløv til å spise og greier derfor ikke å tygge maten skikkelig..kan kveles.(tro meg...han vil være veldig sulten og vil mase!) Jeg har hatt vann fremme men vært ops fordi de kan faktisk drukne seg selv i det:P

Men du finner ut når han er oppegående nok. Du kan isåfall bare gi han våtfor som du moser godt.

Neste dag er det ingenting å være bekymret over,er min erfaring. De er seg selv etter en dag. Du får ingen krage eller slike ting å passe på...slipper sting(det er hakket litt mer å passe på når man skal sterilisere hukatt). Så neste dag så lenge han er oppegående nok så kan han få mat og gå ut og gjøre som den pleier.

Regner med du vil få smertestillende(Metacam) for noen påfølgende dager bare for sikkerhetsskyld. Det er greit å høre med vet'en om det er noe spes du bør ta hensyn til(men som regel skal de si ifra om det uten at du må spørre).

Nå var jeg arb.ledig når jeg kastrerte mine katter så jeg hadde ikke noe problem med i henhold te jobb. Men jeg er nesten sikker på at du iallefall ikke trenger å ta deg noe fri. Er du usikker på om du vil slippe den ut dagen etterpå så kan du jo holde den inne neste dag du er på jobb og heller slippe den ut når du har oversikt.

Men som sagt,det ska ikke være noe problem:)

joe

12.11.2009 kl.22:15

Hei Linn,

Jeg liker aa se paa blogg.no, og jeg fant bloggen din. Jeg liker den. Jeg er fra den Forente Stater... jeg studerte norsk 20 aar siden ved universitetet. Det er ingen nordmenn her. Jeg proever aa finne penn venninner/venner i Norge saa jeg kan oeve norsk, men kan ikke, saa jeg liker aa lese blogger.

Ha det bra.

Hilsen

Joe

Gsun

12.11.2009 kl.23:17

Så søt <3 Katten lignet litt på Pusur.. Bare ikke så tykk da :)

Camilla - Min verden

12.11.2009 kl.23:28

Å så utrolig søte :)

Lilli

12.11.2009 kl.23:30

Så søt pusekatt og hund :)

Katharina

13.11.2009 kl.01:13

For noen søtinger <3

Vi har kastrert begge hannkattene våre, de ble mye roligere og mer kosete og sluttet å tisse overalt, tidligere gjorde de det for å markere "området sitt" men det var det ingen behov for lenger når de ble kastrert! Jeg liker dem bedre nå som de er kastrert, hehe!

Cindy :)

13.11.2009 kl.02:08

Jeg hadde 2 katter for noen år tilbake, og de ble både kastrert og sterilisert når de var rundt 5-6 mnd gamle. Det gikk kjempefint, og siden de var såpass små da så la jeg ikke merke til noen humørforskjeller :)

Nå har jeg ikke pusene mine lenger, jeg ga de vekk ifjor sommer.. Men nå angrer jeg :( Så jeg skal lete etter ett nytt familiemedlem og kose med, men denne gangen kun 1 ;) Så det gleder jeg meg til :)

Ha en god natt søta!

*Klem*

Berit

13.11.2009 kl.08:43

Åhh så søt:-D

andrea og henriette :)

13.11.2009 kl.10:06

Nabokatten, en grå, tynn katt som de kaller Pusur som jeg har passet i et år fordi eierene var i Singapore. Og både jeg og eieren vil jeg vel tro ser på katten som både min og deres sin og katten er like glad i meg som han er i de. Og hver dag når jeg kommer fra skolen eller kommer hjem fra venninder så kommer han springende så lenge han er ute :)

Men ja, katten er kastrert og vi merker ikke noe av at han blir mobbet eller personligheten er endret, han er og vil alltid være verdens beste katt. Han har heller ikke vært i så mange slåstkamper, ikke noen alvorlige hvertfall. Jeg tror du trygt kan kastrere han :)

Karin

13.11.2009 kl.18:46

Hei Linn Elisabeth:)

Jeg har hatt katt i 24 år. Den første hannkatten kastrerte jeg ikke, og hans turer ute varte lenger og lenger. En uke, to uker, fire uker.. Når han endelig kom hjem, var han tynn, blodig og utslitt! Skikkelig "grabukk"... hehe.. Men en dag kom han ikke hjem, vet ikke hva som skjedde med han dessverre.

Fikk meg en katt til, og han kastrerte jeg etter 6 mnd, verdens fineste og flotteste katt. Han ble rolig, holdt seg i området hvor vi bodde, og jagde bort både hunnkatter og hannkatter. Etter mitt syn får de et bedre liv hvis du kastrerer kattene. Min katt forandret seg ikke i det hele tatt. Han hadde et utrolig godt liv og ble 18 år!<3

Ønsker deg en strålende helg;) Leser bloggen din nesten hver dag og blir i godt humør av å lese det du skriver:))

Keep up the good work!

Tonje

14.11.2009 kl.17:09

Dersom du kastrerer Tigris vil han ikke bli plaget av andre hankatter. I alle fall de kastrerte hankattene vi har hatt har absolutt verdighet - og om de føler seg truet, freser de igjen, hehe ;)

Drama queen!

14.11.2009 kl.19:27

Det beste er å kastrere, da forlenger du også livet te pusen og du vil få en roligere katt=)

Når jeg leste dette begynte jeg rett og slett å gråte..

Doffen og Amos var også bestevenner, de gikk tuerer sammen til og me.. Amos var min bordeaux og Doffen var min pusekatt(maine coon).

Jeg er en dyrefrelst jente som tenkte å bli dyrepleier, men så møtte jeg på min ekssamboer som ødla den drømmen...

og etter bruddet sitter jeg igjen me null hund og null katt...

men kastering er det beste =)

Og da er du også med på å forhindre flere katter som får dårlige hjem eller ingen hjem =)

Linn Elisabeth

17.11.2009 kl.12:29

Tusen takk for alle gode råd og historier, jeg har bestemt meg for å kastrerer Tigris og setter utrolig pris på all hjelp!!

Ha en flott dag!!! =)

Skriv en ny kommentar

Hei, du er nå kommet til bloggen
til Linn Elisabeth

Jeg er en energisk jente med mange jern i ilden og er lidenskapelig opptatt av både trening, musikk/dans/drama, å instruere gruppetreningstimer, mote og interiør.

Jeg har gjort mye forskjellig kjekt opp gjennom årene som fashion modell, vært finalist i Miss Brun og Blid i 2010, vant og ble B-YOUNG's jubileums
-modell 2011. I sommer så du meg på TV Vest's "Badepatruljen".

Jeg har jobbet som gruppetrenings instruktør siden 2005 og instruert i Les Mills Konseptene: Body Combat, Body Jam & Body Step. Nå starter jeg med POWERSTRIP - ett helt nytt konsept innen dans som bl.a. dagbladets utsendte gav terningkast 5. Spennende!!

Har også jobbet som Musical Instruktør Bente & Oli's : Norges Showskole, for barn og ungdom.

Ellers er jeg mor til en sønn på snart 11 år & nyter masse tid med både ham og den fantastiske storfamilien min og venner.

Håper du finner noe du kan ha glede av! Kontakt meg ved å sende mail til Linnewp@hotmail.com

Kategorier

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv
Online Users Norske blogger
Design og koding av
Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits