Det var en gang en mammaloff..

som skulle vise sin 6 år gamle sønn at det IKKE var farlig å ta svineinfluensavaksine.

Sønnen skulle ta vaksinen på skolen dagen etter, og hadde mange spørsmål om den fryktede sprøyten.

"Hvor vondt gjør det mamma?"

megsondre 001

*Klyper litt i armen for å vise*

"Hah! Det var jo ikke vondt i det hele tatt!"  kommer det begeistret fra 6 åringen!

"Okei, det var kanskje LITT vondere enn det, men jeg tror nok du er mye tøffere enn meg!" svarte mammaloffen.

megsondre 002

"Men begynner du å blø etterpå? Og får du da bandasje eller plaster?" (Bandasje eller plaster er et stort pluss i barneverden. Red Anm. ;)

"Ja", svarte mammaloffen, "man blør bittelitt og derfor får man et bandasjeplaster (EKSTRA stas!!) etterpå...Faktisk så hjelper det veldig når man får det ehh bandasjeplasteret." (En hvit løgn har vel aldri skadet noen?? ;)

megsondre 010

Tenker litt og kikker fasinert på plasteret. "Vet du mamma! Faktisk så tror jeg ikke at det kommer til å gjøre noe særlig vondt, jeg har jo tross alt NESTEN hatt hull i hodet! Og en gang fikk jeg NESTEN en spiker i hodet også! Tenk på DET du!"

"Ja, sier jeg, det er sant - og du har jo fått mange vaksiner når du var baby også vet du! Så det er ikke første gangen du har fått en sprøyte heller, men du husker det bare ikke."

megsondre 011

Vi er begge enige om at svineinfluensa vaksinen ikke er farlig og at han har vært igjennom langt tøffere ting. Og at jeg skal holde ham i hånden når helsesøsteren setter vaksinen på ham. Da må det jo gå bra! ;D

Snipp Snapp Snute, så var eventyret ute! :)

megsondre 021

Til alle andre mamma og pappaloffer som skal ta vaksinen eller har søte små som skal i ilden: 

Det svir idet sprøyten settes og man blir utrolig øm i armen etterpå, legen sa at det ville vare et par dager. Man kan også få litt feber og influensalignende symptomer, men også dette skal gå over ila et par dager. Etter at man har tatt vaksinen må man sitte til observasjon i 20 minutter for å passe på at man ikke får en allergisk reaksjon. Går alt dette bra er man rustet for svineriet! ;)

Imorgen kl.08.30 skal jeg følge min tapre 6 åring til helsesøster når vaksineringen på skolen begynner. Håper at det går greit og at han ikke får noe plager ifb med det.

Har DU tatt vaksinen? 

Ha en fortsatt fin kveld!

♥ Linn

megsondre 023
♥ Min store lille skatt ♥

21 kommentarer

Lotte

07.12.2009 kl.21:53

Plaster er virkelig tingen!

Jeg har ikke tatt vaksinen enda, men mammaloffen min sier jeg må. Og så sier hun at det ikke gjør vondt, og at jeg også får plaster. Så kanskje jeg skale gjøre det ;)
nesten heile familyen tok vaksinen da midterste gullet sin barnehage skulle ta =) minsten var akkurat ein mnd for liten 5 mnd),men når sprøyte nr to blir tatt får han si første =) merka ikkje at ho stakk ein gang eg ;-p klem =)

Ramaskrik

07.12.2009 kl.22:04

Vi har ikke tatt vaksinen og kommer ikke til å gjøre det heller, av ideologiske grunner :)

Tvillingene mine på seks fikk sprøyte i fjor vår (siste det av trippelvaksine, eller hva det nå var) Det gikk helt fint med gutten, men jenta bleknet og datt litt ut faktisk, såppas ille at sykesøster vurderte å ringe lege. Det kom seg heldigvis etter 45 minutts ventetid og en ny innkallelse etter to måneder for å sjekke om allmenntilstanden var bra. Det var den.

Vi følger vanlig vaksineprogram ellers, og har egentlig ikke sprøyteskrekk :) Tror ikke svinevaksina er farligere enn annen vaksine, men tviler mest på om det er nødvendig.

Lykke til i morgen! Det går nok flotters :)

Eva-Mor

07.12.2009 kl.22:06

Så fine dere er :)

Linn Elisabeth

07.12.2009 kl.22:08

Lotte: Du burde høre mer på mamma'en din frøken dings ;))

Lene: Haha, neivel - du fikk sikkert ikke en like stor som den jeg fikk *Skrattler* ;)) Jeg synes iallefall at det sved når hun satte vaksinen, men du er sikkert mye tøffere enn meg du også ;P Klem :)

Amar: Ja, det går nok fint :) Ikke sikker på om det er nødvendig jeg heller, men har hatt så mange kjente som har fått svineinfluensaen og alle råder oss til å ta vaksinen for å slippe unna, for det har ikke vært kjekt for de som er rammet. Så heller en vaksine enn svinus til jul :)

Linn Elisabeth

07.12.2009 kl.22:08

Eva Mor: Tusen takk for det, så snillt sagt av deg :)

Linn Elisabeth

07.12.2009 kl.22:10

Eva Mor: Mormor'en min (som døde tidligere iår..) sa alltid det..."Så fine dere er.." Koselig å høre de ordene, minnet meg om mormor <3

Linn Jones

07.12.2009 kl.22:11

Ahhh! :D Så herlig!

Bad Influence <3

07.12.2009 kl.22:16

åå så utrolig kulmåte å skrive på! :D
hehe,ja nåla som stakk deg va sikkert to meter lang ;-p ( tenker på den reklamen om han fiskeren som sku fortelle om kor stor fisken var,og da blei han iallefall to meter) ;-p har gått igjennom tre fødsler så eg har nok blitt immun for anna smerte ;-p hehe..

♥ MADELEINE HALM

07.12.2009 kl.23:29

Så skjønn du er :) Skulle ønske jeg hadde en så kul og sporty mor som deg!

Tonje H

07.12.2009 kl.23:46

hihi, så herlig svineeventyr :) Er fremdeles ikke sikker på om jeg skal ta den eller ikke. Må tenke litt til. God natt! Og lykke til til lillemann som skal ut å få sprøyte :)

Oda

08.12.2009 kl.00:02

Herlig bildeserie! :)
NEEEEI, jeg skal ikke ta den. Er så utrolig lei av allt snack om svininfluesan. Det är flera grunder till at INTE ta den än att ta den.

Everydaylove

08.12.2009 kl.13:32

Hei vennen

Prøver å komme meg tilbake nå, ble så akutt lei. Men jeg har fulgt litt med altså;o)

Utrolig vakre bilder av dere, og som alltid en historie med så mye varme at man kan føle på kroppen nesten all kjærligheten...

Varme førjuls-klemmer<3

Caroline Nydal

08.12.2009 kl.14:18

Har faktisk ikke tenkt til å ta vaksinen, veit ikke ka bivirkningene er :S

Synes det er lite forska på det.

SV; Den må du berre se altså! kjempe bra!

Det var skikkelig leit, håper ho får sitt siste ønske oppfylt, at bloggen hennes skal bli en bok. Syns veldig synd på pårørande og slektninga, ho var ikkje litt gammel enn gang :(

Perla

08.12.2009 kl.14:55

Hehhehe, så søt du er, Linn :) Jeg måtte smile når jeg leste innlegget :)

Jeg har ikke tatt vaksina, tror heller ikke at jeg skal ta den. Jeg er litt skeptisk med tanke på at denne ikke er utprøvd over år.

Linn Elisabeth

08.12.2009 kl.15:54

Perla: Takk så søtt sagt av deg :) Kjekt å høre at du smilte (,"(",)

Nei, skjønner det - jeg har feber og influensesymptomer idag, men håper det er bedre til imorgen. Kroppen skal jo danne antistoffer mot svineinfluensaen, så det er jo individuelt hvordan man reagerer. Men er ikke redd for andre bivirkninger.

Ha en fin tirsdag! Klem

Caroline: Ja, det er mange som sier det samme. Jeg kan holde dere løpende oppdatert dersom det plutselig gror ut en ekstra arm eller noe hehe ;) Men det er jo ikke noen big deal, enten tar man vaksine eller ikke.

Ja, det håper jeg også! Nei, hun var jo bare barnet :(

Annette: JUUUUHUUUU!! Sweetie's back in business!! Kjekt å se deg, virkelig!!! Stor klem!!!

Foxypuma: Okeeeei! Hehe ;) Jeg messer ikke med en gravid svenske, så jeg er fullstendig tysst ang svinusen hehe ;) Ha en fin dag gumman! Kramis!

Oda: Tusen takk, kjekt du likte den :)

Tonje H: Takk for det :) Ha en fin kveld!

Maddi: Så søtt sagt, tusen takk :D

Lene Christin: Hehehe, ja MINST!! ;) Nei, men jeg er helt blå og hoven, hun har truffet meg midt i muskelen - så det kan være derfor jeg syntes det var ubehagelig og derfor jeg er så øm? Misunner deg ikke de tre fødslene, men skattene du fikk er jo verdt det :) Ha en flott kveld! :)

Bad influence: Takk for det :)

Linn Jones: Kjekt du likte eventyret hehe :)

Gro Anita

08.12.2009 kl.21:46

Så fine bilder,vennen... Og så morsom historie;)

Hihi... Det er alltid så koselig å gå inn på bloggen din:)

Håper dere har en fin førjulstid....

Og ikke glem å si fra om du skal til Oslo en gang i desember:)

KlemKlem

Ine

09.12.2009 kl.15:26

Dette var et koselig innlegg :)

ellenks

10.12.2009 kl.17:28

hehe, så søtt:) har ikke tenkt å ta vaksinen.

Skriv en ny kommentar

Hei, du er nå kommet til bloggen
til Linn Elisabeth

Jeg er en energisk jente med mange jern i ilden og er lidenskapelig opptatt av både trening, musikk/dans/drama, å instruere gruppetreningstimer, mote og interiør.

Jeg har gjort mye forskjellig kjekt opp gjennom årene som fashion modell, vært finalist i Miss Brun og Blid i 2010, vant og ble B-YOUNG's jubileums
-modell 2011. I sommer så du meg på TV Vest's "Badepatruljen".

Jeg har jobbet som gruppetrenings instruktør siden 2005 og instruert i Les Mills Konseptene: Body Combat, Body Jam & Body Step. Nå starter jeg med POWERSTRIP - ett helt nytt konsept innen dans som bl.a. dagbladets utsendte gav terningkast 5. Spennende!!

Har også jobbet som Musical Instruktør Bente & Oli's : Norges Showskole, for barn og ungdom.

Ellers er jeg mor til en sønn på snart 11 år & nyter masse tid med både ham og den fantastiske storfamilien min og venner.

Håper du finner noe du kan ha glede av! Kontakt meg ved å sende mail til Linnewp@hotmail.com

Kategorier

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv
Online Users Norske blogger
Design og koding av
Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits