En liten fugle unge fløy på vinduet mitt og skadet seg...

Jeg stakk hjem etter jobb for å få meg noe mat før trening. Intetanende sitter jeg i sofaen og hopper tre meter da noe plutselig SMELLER i vinduet! Jeg la såvidt merke til at det var noe grønt i sidesynet og trodde først at noen hadde kastet en tennisball på vinduet, men da jeg reiser meg opp og titter utenfor - ser jeg en liten fugl som sitter helt fortumlet i trappene utenfor. Dakar liten!!


Jeg ventet lenge for å se om den kom seg, men til slutt tok vi den inn og fant en Nike Shox eske (der ser dere NOK en god grunn til å hamstre sko, man vet aldri når man trenger en tom skoeske ;)) og la håndkle & bomull oppi til den.

Jeg har søkt litt på nettet og har kommet frem til at det er en liten grønnfink hann som har kommet på besøk!

Carduelis chloris (Grønnfink)

Ifølge ornitologene på denne nettsiden (som gir fantastiske svar) http://www.miljolare.no/fuglevennen/sporsmal/ er det eneste man kan gjøre å sette fuglen i en eske, dersom den har flydd i ett vindu har den fått hjernerystelse og iløpet av ett døgn vil den enten bli bedre eller dø.

Det kan ta flere dager før den er frisk nok til å fly igjen, bare den overlever første døgnet.

Åneeeeeeei, jeg håper INDERLIG at den overlever - det siste jeg vil er å se den skjønne lille fuglen dø :((((

Akkuratt nå ligger han oppi skoesken og titter på meg, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal trøste han - så jeg prater med rolig stemme og har t.o.m. sunget for ham (hahaha, jeg vet - skikkelig emo!! Men de synger jo når de prater til hverandre da, jeg vil jo bare han skal føle seg trygg!;)Jeg droppet hele shoppingturen, så dere kan trygt gå på Kvadrat ;)) Tenkte bare på lille stakkers fuglen med en gang timen min var ferdig og føk hjem for å se hvordan det stod til. Han ligger og sover... Håper inderlig den blir frisk!!! <3

Er det noen som vet hvilken mat jeg kan gi ham?? 

♥ Linn

13 kommentarer

Malin Cecilia

18.12.2009 kl.18:33

stakkars, håper han kommer seg:)

Kaja ts

18.12.2009 kl.18:40

Uffda.. Mark er noe fugler liker godt!

jennyalice

18.12.2009 kl.18:55

åh, så søt! håper den overlever<3

tonjesmind

18.12.2009 kl.18:58

uff.. stakar liten. Er så fryktelig når sånt skjer.

Du kan jo prøve å gi han frø. f.eks fuglefrø man får tak i på hverdagsbutikker.

Håper det går bra med den lille. :)

BareIH

18.12.2009 kl.19:05

Ååh, stakkars. Fint at du passer godt på ham! Det enkleste er sikkert å prøve å gi den noen brødsmuler..? :)
Stakkars liten da.. håper det går bra med den.

Fugleelskeren!

18.12.2009 kl.19:08

Hold deg unna den! Du stresser den. For fugler er mennesker skumle. Den kan gå i sjokk, og at du kommer deg nærmere på det du ser på som en god måte, er kjempeskummelt for den! Den kan dø av at du er nær den. Legg den i eska på et mørkt rom, så kommer den seg muligens. Du kan legge en sånn kule (husker ikke navnet nå) i esken til den eller noen frø, så lar du den være. Overlever den, slipper du den fri.

Malin Cecilie :3

18.12.2009 kl.19:20

Så søøt! dakar :/

Fin blogg :)

Therese

18.12.2009 kl.19:21

ntåå, stakkars, bra du tar vare på den :D du kan gi den brødsmuler og fuglefrø du får kjøpt i butikken

Linn Elisabeth

18.12.2009 kl.19:26

Fugleelsker!: Den puster helt rolig når jeg sitter ved siden av den og lukker, tvert imot begynner den å kave og hoppe ut av esken når jeg setter den vekk - så jeg tror faktisk at den skjønner jeg vil hjelpe den. Fugler og dyr forstår avviker ofte fra sitt vanlige adferdsmønster når de er såret og trenger hjelp.

Men takk for råd, jeg vet at den er liten og redd så jeg sitter ikke og stresser den opp :) Takk for tips om mat! Håper den overlever, den virker litt bedre allerede!

Trinecam: Ja dakar :( Håper også det!

BareIH: Jeg forsøkte det, men tror ikke det var noen hit hehe ;) Kankskje fuglefrø som noen skriver her.

Tonje: Ja, det skal jeg prøve!! :)

Jenny Alice: Ja, jeg og!!!

Kaja: Mark?? Hmmm.... tror jeg prøver noe annet først hehehe ;) Men takk for tips!!

Malin: Ja, får håpe det! Han virker bedre allerede :)

Marie

18.12.2009 kl.19:32

Stakkar, så snilt av deg : D Du kan bløte opp brødsmuler og kjøpe sånn små frø på butikken ; ) Det var det vi gjorde da vi fikk besøk av en liten spurv, han/hun kom seg heldigvis på vingene igjen : )

Linn Elisabeth

18.12.2009 kl.23:36

Jeg gav den det og han spiste fra fingrene mine, men han døde isted :(( Takk for fine råd iallefall :)

Vilde :)

26.06.2010 kl.11:59

Jeg har nettopp fått en fugl som fløy på vinduet og skadet seg. Den lå der og så ut som den skulle dø! :( Men jeg tok litt vann foran den (på verandaen) og litt brødsmuler. Den ville ikke spise eller drikke. Men fugleelskeren har rett, du burde la den være litt alene. Og tror det er lurt å ha den ute også. Om den har lyst til å fly, får den ikke den sjansen inne. Men tilbake til den fuglen. Den ble faktisk bedre og bedre! Satt og så på den fra vinduet og jeg gikk ut og inn fra. ca kl 9-11.30 om morgenen i dag:P Den begynte å greie å gå. Også satt jeg den på gelenderet så den hadde sjansen til å fly. Den flydde først ikke. Så begynte jeg å gå inn, så så jeg at den begynte å fly bort til et tre litt bortenfor! Ble så glad! :D Den så helt sjanseløs i starten, men den overlevde! :D:D

Skriv en ny kommentar

Hei, du er nå kommet til bloggen
til Linn Elisabeth

Jeg er en energisk jente med mange jern i ilden og er lidenskapelig opptatt av både trening, musikk/dans/drama, å instruere gruppetreningstimer, mote og interiør.

Jeg har gjort mye forskjellig kjekt opp gjennom årene som fashion modell, vært finalist i Miss Brun og Blid i 2010, vant og ble B-YOUNG's jubileums
-modell 2011. I sommer så du meg på TV Vest's "Badepatruljen".

Jeg har jobbet som gruppetrenings instruktør siden 2005 og instruert i Les Mills Konseptene: Body Combat, Body Jam & Body Step. Nå starter jeg med POWERSTRIP - ett helt nytt konsept innen dans som bl.a. dagbladets utsendte gav terningkast 5. Spennende!!

Har også jobbet som Musical Instruktør Bente & Oli's : Norges Showskole, for barn og ungdom.

Ellers er jeg mor til en sønn på snart 11 år & nyter masse tid med både ham og den fantastiske storfamilien min og venner.

Håper du finner noe du kan ha glede av! Kontakt meg ved å sende mail til Linnewp@hotmail.com

Kategorier

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv
Online Users Norske blogger
Design og koding av
Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits