When You Look At Me! * Om spiseforstyrrelser *

Ojojoj! Jeg kjenner skrivetrangen melder sin ankomst for fullt etter kommentarene som har kommet de siste dagene.

Det er nemlig to-tre stykker som skriver fra forskjellige ip adresser jeg har "spammet" som kommer med råd og tips angående kostholdet mitt og treningen min..

De går i korte trekk ut på at jeg feks. ikke bør spise pizza, drikke brus, at jeg heller bør løpe enn å trene styrke for da får jeg ikke så "fæle store muskler som ikke er feminint i det hele tatt", at jeg kunne vært nydelig HVIS jeg hadde gått ned 5-6 kg og ja dere skjønner tegningen..


Mat, en av mine store gleder i livet! INGENTING å skjemmes av!

Jeg har bevisst latt være å godkjenne dem fordi de var så latterlige, og trodde først det bare var noen som ville såre meg eller slenge drit - og overså det bare. Men etterhvert som kommentarene fortsatte å dette inn, skjønte jeg at dette er personer med alvorlige spiseforstyrrelser, som faktisk tror de skal hjelpe meg på en eller annen syk måte....

Det er ikke sjelden jeg ser blogginnlegg eller t.o.m rene blogger som omhandler dette temaet, vel - det omhandler ikke temaet spiseforstyrrelser, men det er opplagt at personene i disse innleggene og bloggene ikke er "friske" og lider av spiseforstyrrelser i større eller mindre grad.

Jeg har skrevet om dette tidligere (se her: Harder Faster Better Stronger) men en god ting kan ikke sies for ofte - so here we go again!!Jeg VET det er mye kroppsfiksering i dagens samfunn, jeg VET det er vanskelig å være jente, vanskelig å la være å sammenligne seg med andre, vanskelig å føle seg helt fornøyd med kroppen sin osv.osv.

MEN!! Løsningen ligger IKKE i å kutte ut maten eller overtrene, trøstespise/kaste opp osv.osv.

Ofte handler ikke spiseforstyrrelser om kropp i det hele tatt, men om helt andre ting den som er syk prøver å ta kontroll på nettopp ved å styre matinntak/trening på en ekstrem måte. Nå tror jeg ikke det er disse "typene" SF'er som skriver til meg her på bloggen, jeg tror disse variantene er jenter som er sykelig opptatt av kropp og utseende.

Jeg føler med dere som sliter med dette, det kan ikke være lett!! Flere av dere som blogger skriver at dere gråter og føler alt er forgjeves hvis dere feks. har spist et kakestykke en dag eller droppet joggeturen. Det ER trist å høre at flotte jenter/damer med alle forutsetninger for å være fornøyd med seg selv, skal slite pga et kakestykke!!

Jeg kan også forstå at det kan virke provoserende å lese bloggen min dersom en sliter med slikt og jeg plumper ut med "nam nam nå koser jeg meg med brownie" o.l. MEN, dere må skjønne at jeg ikke kan ta hensyn til samme syke tankemåte som dere?? Jeg kan jo ikke droppe å skrive om sannheten fordi dere ikke vil høre om Grandiosa eller brownie?? Skal jeg "pynte på sannheten", late som jeg er en annen en den jeg er - fordi DERE ikke fikser å høre at en jente kan kose seg med brownie og allikevel være fornøyd med seg selv??! Da er det dere som ikke bør lese bloggen min, ikke vri det om til at jeg skal endre på noe ved meg selv eller livsstilen min!

Jeg trener masse og har en normalt, sunt kosthold - det er KJEMPEVIKTIG å fylle opp energilagrene med næringsrik mat og tilskudd når en trener. Selv kan jeg faktisk føle meg litt for tynn til tider, fordi jeg trener så masse cardio og er så aktiv med en høy forbrenning + en spinkel beinbygning fra naturens side - slik at jeg i perioder kan rase ned et par kg uten at jeg selv kan for det. Derfor prøver jeg å trene styrke og "prakke på meg litt" i tillegg til at jeg med god samvittighet spiser mat og nyter helgene med chips, snop osv. Det er fint med kvinnelige former, vi må være stolte av at vi er kvinner!

Når jeg da får kommentarer om at jeg har for STORE lår, for stor rumpe osv. må jeg bare riste på hodet, for jeg har heldigvis så godt selvbilde at jeg vet det ikke stemmer. Hvorfor i alle dager skal vi se ut som underutviklede 14 år gamle gutter???!!

Dere kan ikke "angripe" jenter som ikke ønsker å se ut som dere selv bare fordi DERE har et unormalt forhold til kropp og mat....

Dersom dere ønsker å oppfordre meg eller andre jenter/kvinner til å bli mer like dere, er det DERE som har et problem, ikke jeg eller vi som bare er helt normale...

Jeg forsøker bevisst å ikke fokusere på kropp og utseende når det kommer til treningen, men heller påpeke de andre positive aspektene som det å få utløp for frustrasjon, kjenne glede, samhørighet, stressmestring, osv.osv. når jeg blogger om det - men selfølgelig hender det også at jeg blogger om trening knyttet direkte til kropp og resultater. Nok en gang: JEG kan ikke ta hensyn til alle som sliter med spiseforstyrrelser eller andre ting bare fordi jeg blogger...

Siden vi først er så intime på dette området og setter meg i lupen kan dere høre min oppriktige mening om meg selv og min egen kropp, så slipper dere komme med flere råd og forstår forhåpentligvis at dere bør jobbe med dere selv og ikke angripe meg for fremtiden.

Her er min kommentar om bildet dere påpeker:


Hvis dere ser nøye på strikken langs hoftene, ser dere at jeg har litt ekstra å ta i der. ENTEN kan jeg legge meg ned å dø, slanke meg 6 kg og få vondt av å sitte fordi det bare er skinn og bein igjen...

ELLER jeg kan kjenne etter hvor deilig det føles å ha litt å riste på når jeg danser og shaker, hehehe ;))

Ros hverandre istedenfor å rakke hverandre ned!

AMEN!


// Linn

37 kommentarer

utlening med blogg

08.05.2010 kl.23:29

Det er jo ikke noe å bry seg om selv om det er vanskelig å la vær!

klem patricioAndrez

- Maria

08.05.2010 kl.23:30

Utrolig bra skrevet!
HERRLIG innlegg snuppa! Ingen vil da vel se ut som et vandrende skjelett, og er det nå noen som synes det er fint, så kan de egentlig holde det for seg selv. Det er ikke sunt. Jeg ser på deg som et sunt, fit menneske som jeg får mye sunn motivasjon fra i allefall =)

RunBabyRun

08.05.2010 kl.23:31

Veldig bra skrevet, det må jeg si. Og jeg er veldig enig med deg, at det finnes en del blogger som har et eller annet spiseforstyrrelse og gir "tips" til andre som slanker seg, men disse tipsene er faktisk ikke så bra. Disse jenter spiser nesten ingenting, og trener seg nesten ihjel, men før eller senere streiker kroppen. Og det er synd, fordi mange av dem er virkelig flotte jenter og vi jenter/kvinner kan jo være litt stolt av formene våres :)

Cupcake Me

08.05.2010 kl.23:32

Jeg har spiseforstyrrelser. Men jeg får hjelp! ;) Jeg pleier å spise også går jeg og tvinger meg til å spy, og hvis jeg ikke orker det så kutter jeg ut maten fullstendig hele dagen :S

Mallavallavine!

08.05.2010 kl.23:33

Liker!!! :D

Thea

08.05.2010 kl.23:36

G00d

sannesa

08.05.2010 kl.23:37

helt enig! jeg skjønner ikke at folk kan skrive slike komentarer.?!? hadde det vært meg, hadde jeg begynt å gråte, ikke tatt det så bra som deg. <3 Du inspirerer! <3

Charlene Arlette

08.05.2010 kl.23:38

Drit i hva alle andre sier. Sålenge man føler seg vel så er det vel det som teller? Jeg får hele tiden høre at jeg ser ut som en pinne. Og jeg VEIT det. Og vil gå opp noen kg, men det er ikke lett det heller for en med syk forbrenning. Folk kommer alltid til å ha noe å si om andre uansett hva ;) så ikke tenk på det. Du ser bra ut!

Sandra

08.05.2010 kl.23:39

Supert innlegg, jeg er helt enig med deg:) Også ser du helt fantastisk ut! maten og bordet så også helt perfekt ut! DU har nok fått en ny leser:)

Signe/SRSPLZ

08.05.2010 kl.23:40

... for store lår? Lårene dine er jo _perfekte. Hele kroppen din er nydelig, i alle fall på bildet der. Pluss at du har en utstråling og selvtillit som hadde dratt opp bildet uansett hvordan du hadde sett ut.

Også er jeg veldig enig i det du skriver.

Kathrine Pehrsson Krogh

08.05.2010 kl.23:41

Bra frøken. Skulle skrevet masse etter det hjernen min har fått smake på etter et totalt vrengt bilde av verden det siste halve året, men tror det enkle er det beste og gjentar meg selv : Bra !

Maren Malvik

08.05.2010 kl.23:41

du ser fantastisk bra ut! jenter med former er mye bedre enn jenter uten former. vi er laget med litt ekstra kroppfett enkelte plasser på kroppen, så hvorfor ikke bare la det være med det? :)

K

08.05.2010 kl.23:50

Jeg synes det bildet var nydelig! Jeg skulle gitt mye for å ha en slik kropp.

agloken

08.05.2010 kl.23:50

Kjempe bra innlegg insperete meg skikkelig, selv pleier jeg å tenke at jeg er for stor men dette innlegget fikk meg sån seriøst til å tenke om igjen det er ikke pent med bare skinn og bein men det å ha former er fint :) Synes du hadde en fin og naturlig kropp ig du bør være stolt av den :)

Lise

08.05.2010 kl.23:54

Liker det du skriver :) Selv er jeg opptatt av å bli i bedre form, trene, å få tilbake kroppen min etter graviditeten. Og tror spesielt jeg er opptatt av dette fordi det er som du sier, så mye fokus på kropp, og det er ikke noe gøy å føle seg annerledes og "unormal". Så det er deilig å se hva du skriver, og se at det faktisk er noe som klarer å være fornøyde med seg selv, og ha et så fint syn på at man skal være fornøyd med seg selv, og ikke bare rakke ned.

Likte spesielt din siste kommentar: deilig det føles å ha litt å riste på når jeg danser og shaker. Haha, enig i den :)

Stå på videre!

Ingvild Oline

08.05.2010 kl.23:59

kjempebra innlegg! du går foran som et virkelig godt eksempel! :-)

ecneuqes

09.05.2010 kl.00:00

Har ikke lest innlegget, er i farta, men syntes uansett at du ser råflott ut på bildet!

Åslaug

09.05.2010 kl.00:03

Jeg liker dette!

Tror det er første gang jeg har lest et SÅ bra og modent innlegg. Virkelig inspirasjon for mange, iallefall meg :-) you just made my day !

meg

09.05.2010 kl.00:05

Halleluja for at det finnes sånne som deg! :) Utrolig bra innlegg, jeg beundrer deg for at du står imot "kritikken" og forstår hvem det er som står bak, sinnsykt bra!

Og du har en fantastisk kropp, IKKE bli noe tynnere :)

Eva-mor

09.05.2010 kl.00:09

You go girl... :)

mhawesome

09.05.2010 kl.00:12

sykt bra skrevet :-D

Ludwig

09.05.2010 kl.00:12

Drit i hva folk sier, spess når det sier at du er for tynn. Jeg vet at det er vanskelig (hsr sjøl fått oppleve det) men det er ikke verdt det. Jeg syns at du har en helt vanlig fin kropp jeg :)

Ville Vilde ØR - Say whaat!?

09.05.2010 kl.00:25

Veldig bra skrevet! Creds til deg ;)

Marit

09.05.2010 kl.00:34

Huff:/ Det er synd at folk skal skrive slikt.. Skjønner meg ikke på slike folk. Stå på videre ;-)

¢¾ RoCKpriNSeSsan ¢¾

09.05.2010 kl.09:34

Du ser kjempeflott ut, snuppa - and you know it heldigvis ;)

Merkelig hvordan syke folk ønsker å prakke sin sykdom på andre. Du kan naturligvis ikke stå til ansvar for hele verden :)

Du er deg selv og det er derfor bloggen din er herlig å lese! :D

Hilde

09.05.2010 kl.09:46

Flott innlegg! :)

Hege

09.05.2010 kl.10:05

Kjempebra innlegg, Linn! Keep on going! Det er bra noen er så voksne og kan stå for sine egne meninger og ikke la det gå inn på seg. Beundringsverdig! Å hallo? Litt for mye rundt strikken??! Det var da å ta litt i. hvor mange 30åringer ser så flott ut som du?!! Må jo ha LITT å sitte på og holde i ellers blir det jo bare bein og deter ikke mye fint spør du meg :) Ingen gutter liker å kjenne hoftebein og ribbein stikke ut.. jenter skal ha former og være litt mykere enn dem. Sunnhet og være fornøyd med seg selv er det viktigste.. mat e jo kanongodt!! Må jo få lov å spise og unne seg gode ting iblandt.

Cathrine29

09.05.2010 kl.10:32

Female power! ;) Synes du ser innmari flott ut, det skal være sagt! Jeg synes det er penere med litt ekstra kvinnelige former enn å være helt raka. Hva er greia med det? Har også den filosofien at jeg prøver å spise masse, og heller unne meg mye god mat;) Det er en utmerket filosofi! Takk for at du er supert forbilde for kvinnelig skjønnhet ;)

Cathrine29

09.05.2010 kl.10:33

Rettelse: altså prøver å TRENE masse, og spise normalt og mye god mat.. :)

Henriette

09.05.2010 kl.13:24

Eg skjønna ikkje korleis nåken kan kritisere deg som alltid ser fantastisk ut! Eg trur eg skal tørre å påstå at det er misunnelse :) Det viktigaste er at ein er fornøgde med seg sjølv :)
Sjønner ikkje at nåke kan skrive slike ting til deg??

Du er jo ett forbilde for mange :)

Du er ei kjempe vakker dame ;) Med en kropp som mange sikler etter :)

Stå på å ver deg selv, slik du er på bloggen din :)

Digger deg Linn ;)

Thessa

09.05.2010 kl.17:45

Du har en FANTASTISK kropp, med vakre, kvinnelige former!

Lotte

09.05.2010 kl.18:03

Du er et godt forbilde, og du er en nydelig dame med bein i nesa. You go girl!

Vilde

09.05.2010 kl.18:53

Veldig bra skrevet!! Helt enig - det må være lov å unne seg noe godt i blandt!

Linn Elisabeth

09.05.2010 kl.19:52

WOW! Så utrolig flotte tilbakemeldinger!

Jeg skal svare alle senere :)

Tusen takk solstråler!!

Klem fra Linn

Cindy :)

10.05.2010 kl.11:15

Utrolig bra skrevet Linni! Synes bilde er nydelige, og selv om du har "litt å ta i" så har du en flott kropp og ser absolutt ikke ut som du har 30 år på nakken!

Stå på du, og vær fornøyd med den du er! Herlig dame er du =)

*Klem*

Skriv en ny kommentar

Hei, du er nå kommet til bloggen
til Linn Elisabeth

Jeg er en energisk jente med mange jern i ilden og er lidenskapelig opptatt av både trening, musikk/dans/drama, å instruere gruppetreningstimer, mote og interiør.

Jeg har gjort mye forskjellig kjekt opp gjennom årene som fashion modell, vært finalist i Miss Brun og Blid i 2010, vant og ble B-YOUNG's jubileums
-modell 2011. I sommer så du meg på TV Vest's "Badepatruljen".

Jeg har jobbet som gruppetrenings instruktør siden 2005 og instruert i Les Mills Konseptene: Body Combat, Body Jam & Body Step. Nå starter jeg med POWERSTRIP - ett helt nytt konsept innen dans som bl.a. dagbladets utsendte gav terningkast 5. Spennende!!

Har også jobbet som Musical Instruktør Bente & Oli's : Norges Showskole, for barn og ungdom.

Ellers er jeg mor til en sønn på snart 11 år & nyter masse tid med både ham og den fantastiske storfamilien min og venner.

Håper du finner noe du kan ha glede av! Kontakt meg ved å sende mail til Linnewp@hotmail.com

Kategorier

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv
Online Users Norske blogger
Design og koding av
Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits