Noen som har rasetips til en god familiehund?

Hei hei :)

Jeg er jammen meg syk idag også - men det positive er jo at jeg får gjort endel jeg ellers aldri rekker helt å ta meg tid til.. Som feks å sjekke ut familiehunder.. Noe jeg egentlig har sagt jeg skal gjøre en stund.. Sønnen min ønsker seg mer enn noe en hund.. Jeg og, men det har vært en travel tid og ikke helt passet til dyr siste årene.. Vi har alltid hatt det og han savner veldig å ha all gleden hunder gir. Men moren prøver fortelle at det er ikke bare bare og vi må tenke på ferier osv osv.

Han er veldig flink med alle slags dyr, men er nok spesielt glad i hunder. De gir jo utrolig mye tilbake av seg selv & er jo noen fascinerende skapninger!

Her er et koselig bilde av Sondre & hunden vi hadde til 2010, Hugo...


Vakkert <3

Har dere noen tips til kjekke familiehunder som ikke er for store..? Mamma vil nemlig ha en litt mindre bestevenn enn Hugo på bildet her hehe ;)

Smil fra Linn!! :)

16 kommentarer

Backside

19.06.2013 kl.12:09

Jeg har en dvergpuddel og en en chihuahua! Perfekt for meg:)

synnøve

19.06.2013 kl.12:16

Vi har to små hunder, bichon frise og en som er blanding av bichon frise og shi tzu. Veldig kosehunder og elsker oppmerksomhet.

Bacon Jula

19.06.2013 kl.12:20

Jeg har en Shih-Tzu, og jeg trives godt med han . Shih-Tzu´er er typpiske kose hunder, og elsker oppmerksomhet c:

Anette

19.06.2013 kl.12:41

Vi har hatt beagler i alle år, verdens herligste hunder! :) Men om man ikke bruker de til noen, altså som jakt, agility osv så tror jeg det kan bli en veldig slitsom hund.

v i c a r o

19.06.2013 kl.12:52

Familien min eier en Eurasier. Det er en ganske "ny" hunderase, kjempekoselige og sjeldent aggressive. I tillegg er de lodne og blir ikke altfor store. :-)
Vi har en kjempe fin familiehund, våres er en blanding av bichon frise og bichon havanais :).. Hva den ligger mest under er jeg egentlig ikke sikker på, men kanskje bichon frise. Hvert fall innenfor Bichon rasen, så det er noe jeg virkelig vil anbefale :). Men den krever sin tid da til tider. vaskes, børstes innimellom, og sånne ting :).. Men fantastisk! Har veldig mange nabounger her og han blir så glad når de kommer på besøk og hilser på. Han blir generelt glad for å se alle mennesker egentlig. Men VELDIG kosen! hehe..

19.06.2013 kl.13:36

Har hatt to engelske settere, herlige og perfekt størrelse <3

Roy

19.06.2013 kl.13:59

Ser ikke nøyaktig hvilken rase dere hadde, men jeg vil legge inn et ord for Staffordshire Bull Terrier. Både fordi vi har rasen selv og fordi den ligner veldig på den du har bilde av :) Størrelsen er vel noe lik den du har bilde av om jeg klarer å se forholdet mellom gutten din og hunden riktig. Veldig lite behov for stelling av pelsen og en dusj etter gjørmebad er mer enn nok. Ellers er det kun å klippe klør innimellom som alle andre hunder. Vår bestevenn på alle måter <3 For noen uvitne er de fortsatt kamphunder som de ble lært opp til å være for 100år siden, men det er ikke noe som tilhører rasen. Det var og blir oppdragelsen som bestemmer. Se rasebeskrivelse her: http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=720

Kan anbefale Kennell Vollbull om du blir interessert :) http://stafford.no/

Roy

19.06.2013 kl.14:14

Legger til at Staffen gjerne er med på alle turer, f.eks løpeturer av alle slag. Ikke alle raser som har krefter nok til å holde følge ;)

Silje

19.06.2013 kl.17:28

Jeg har en golden retriever, det er en perfekt familiehund og den er veldig snill og barne vennlig! Den trenger ca 3 turer til dagen, og er veldig kosete og biter ikke.

19.06.2013 kl.18:16

australsk terrier fin familiehund og ikke så altfor stor heller

Tonje Jeanette

19.06.2013 kl.18:56

Dalmatinere er fantastiske! Det er bare en herlig hunderase. For mitt tilfelle fikk jeg en 3 år gammel dalmatiner tipse, som har vist seg å bare være helt perfekt for meg som første-hund. Og det er et veldig bra miljø i Norge som har dalmatinere. Så er det noe man lurer på når det gjelder prikkedyret sitt, så får man fort svar.

Dalmatinere er kjent for å smile, være tro mot sin eier, vimsete, storsjarmører og luringer. :)

Bare vær obs på useriøse valpeselgere.. Vi har hatt et par tilfeller bare i vår der valper blir solgt veldig billige, som da har kommet frem tilslutt at det har vært useriøse selgere som egentlig ikke tenker på tispens velvære samt eventuell sykdomshistorie til foreldrene.. Jeg kan godt tipse deg om et par valpeselgere som er seriøse og med veldig bra stamtavle! :)

Lina

19.06.2013 kl.20:41

Jeg har selv en cairn terrier. Er utrolig fornøyd med rasen! Det er en hund med masse godt humør, masse personlighet og mye energi. Hun passer kjempe godt inn i vår familie. Hun er glad i barn og er alltid kjempe glad for å møte nye mennesker. Størrelsen er også kjempe fin. De er små men robuste, og er derfor en god rase til turgåing :)

Trude

19.06.2013 kl.21:06

Vår familie har selv en golden rettriver. Det er en veldig hyggelig og familievennlig hund, som jeg virkelig vil anbefale videre : )

Marthe Lund

19.06.2013 kl.21:13

Familien min kjøpte vår første hund da jeg var 5 år. Dette var en Ruhåret Fox Terrier. Han var min aller beste venn i 9 hele år. Kort tid etter hans død, skjønnte mamma og pappa at det ble for tomt for meg å komme hjem til tomt hus, så vi kjøpte en ny en. Samme rase, samme familie. Den gamle hunden vår var onkelen til den vi har nå. Jeg kunne ikke tenkt meg en bedre familiehund enn den rasen. En slik rase er kanskje kjent for å være litt aggressive, men det handler rett og slett bare om hvordan man oppdrar den. Vi har ALDRI hatt noe som helst problemer med aggresjon av de to hundene vi har hatt. Denne rasen er veldig godt egnet som tur hund. Begge våre hunder har siden de var små, blitt helt gal om mamma har tatt på seg turbuksa si eller tatt båndet ut av skuffa. Jeg har også hatt mye glede av denne rasen da de er ekstremt kosete. Hunden min kommer uten for rommet mitt om kveldene og piper til han får komme inn, fordi han ikke vil sove uten meg. De er også veldig opptatt av å "holde flokken samlet". Vår forige hund NEKTET å bli med på rommet, før sistemann som skrudde av lysene hadde lagt seg. Det samme gjelder på tur. Er det noen som henger litt etter, nøler de med å gå videre før de har kommet fram til "flokken". Størrelsen på denne rasen er godt egnet blandt barn, unge og voksne. Den er ikke for liten, og ikke for stor. Den tar ikke så stor plass egentlig.

Håper dette var til hjelp :-)

Katarina Meyer

19.06.2013 kl.21:31

Selv har jeg er cairn terrier, og det et en herlig rase! Så absolutt en stor hund i liten kropp! De er robuste og tåler en støyt, og har en herlig personlighet :) Så

Skriv en ny kommentar

Hei, du er nå kommet til bloggen
til Linn Elisabeth

Jeg er en energisk jente med mange jern i ilden og er lidenskapelig opptatt av både trening, musikk/dans/drama, å instruere gruppetreningstimer, mote og interiør.

Jeg har gjort mye forskjellig kjekt opp gjennom årene som fashion modell, vært finalist i Miss Brun og Blid i 2010, vant og ble B-YOUNG's jubileums
-modell 2011. I sommer så du meg på TV Vest's "Badepatruljen".

Jeg har jobbet som gruppetrenings instruktør siden 2005 og instruert i Les Mills Konseptene: Body Combat, Body Jam & Body Step. Nå starter jeg med POWERSTRIP - ett helt nytt konsept innen dans som bl.a. dagbladets utsendte gav terningkast 5. Spennende!!

Har også jobbet som Musical Instruktør Bente & Oli's : Norges Showskole, for barn og ungdom.

Ellers er jeg mor til en sønn på snart 11 år & nyter masse tid med både ham og den fantastiske storfamilien min og venner.

Håper du finner noe du kan ha glede av! Kontakt meg ved å sende mail til Linnewp@hotmail.com

Kategorier

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv
Online Users Norske blogger
Design og koding av
Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits